Από μικρή μου άρεσε να φτιάχνω τις δικές μου ιστορίες και να τις ζωντανεύω για τους φίλους μου, με ό,τι έβρισκα γύρω μου! Παλιές κούκλες, διαφόρων λογιών χαρτιά, πολύχρωμες κορδέλες, καπέλα που έπαιρνα κρυφά απ’ τη μαμά και άλλα πολλά αντικείμενα. Έτσι το μυαλό μου διαρκώς ταξίδευε!

Όταν η μαμά ζήταγε να κάνω μια δουλειά εγώ την έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, για να συνεχίσω τα παραμυθένια μου ταξίδια. Τις περισσότερες φορές όμως η δουλειά δεν γινόταν έτσι όπως έπρεπε. Για παράδειγμα, με έστελνε να αγοράσω ντομάτες αλλά στη διαδρομή για το μανάβη είχα ξεχάσει τι έπρεπε να πάρω. Θυμόμουν όμως, την ιστορία που είχα φτιάξει στη διαδρομή. Μου έδεινε τα σιδερωμένα ρούχα να τα βάλω στη θέση τους κι όλα τα συρτάρια τα έκανα άνω-κάτω. Τις κάλτσες μου τις έβρισκε ο μπαμπάς μαζί με τις δικές του! Η μαμά, τις περισσότερες φορές, γέλαγε.

Τα χρόνια πέρασαν, εγώ μεγάλωσα αλλά η διάθεση για παιχνίδι δεν έφυγε ποτέ. Τις ιστορίες μου και τα παιχνίδια μου, τα μοιράζομαι τώρα πια με τα παιδιά! Μοναδικές στιγμές όπου με τους μικρούς μου φίλους μπερδεύουμε διάφορα αντικείμενα, λέξεις, ήχους, μουσικές και με πολλή φαντασία!

Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ και μ’εσάς, τους μεγάλους, οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Έτσι μέσα από αυτό το διαδικτυακό ημερολόγιο θα ξεπηδήσουν σκέψεις, ιδέες και δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με παιδιά… μικρά και μεγάλα!

Advertisements