Πόσα παραμύθια μπορούν να χωρέσουν σε ένα παιδικό εργαστήρι; Σας λέω πως μπορούν να χωρέσουν πολλά, πάρα πολλά… αμέτρητα! Και το λέω αυτό με μεγάλη σιγουριά, γιατί το δοκίμασα!

Μαζί με την πιο γλυκιά λιλιπούτια παρέα, από όλη την Πάρο αφηγηθήκαμε παραμύθια, παίξαμε παιχνίδια με τους ήρωες που συναντήσαμε, ζωγραφίσαμε και καλλιτεχνίσαμε εικόνες από διάφορες ιστορίες που πλάσαμε με το μυαλό μας. Ο καιρός πέρασε όμορφα και ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε. Έτσι κλείσαμε ραντεβού. Σημείο συνάντησης… το δάσος της Κοκκινοσκουφίτσας και του λύκου!

2016-12-28_120142

Μην τρομάζετε δεν πήγαμε στ’αλήθεια! Όλη η παρέα μαζί, μεταμορφώσαμε με κατασκευές το Πολιτιστικό της Αγκαιριάς Πάρου σε δάσος. Για καλό και για κακό όμως πήραμε μαζί το μπαμπά, τη μαμά και πολλά κεράσματα, μήπως και χρειαζόταν να ξεγελάσουμε το λύκο. Παίξαμε στο ξέφωτο χίλια δυο παιχνίδια, είδαμε την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά και το λύκο ο οποίος, ευτυχώς, είχε μάτια μόνο για τη μικρή με την κόκκινη κάπα. Ακολουθώντας το μονοπάτι, βρεθήκαμε στο σπίτι της γιαγιάς. Μας πρόσφερε καραμέλες, σταφίδες και τσάι και εμείς της υποσχεθήκαμε να την επισκεφθούμε ξανά!

2016-12-28_120126

Τέλος βγάλαμε από τα καλαθάκια μας, ό,τι καλούδια είχε φτιάξει η κάθε μαμά και στήσαμε ένα υπέροχο τραπέζι κάτω από τα δέντρα. Έτσι και μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής, τέλειωσε το εργαστήρι “Μια φορά κι έναν καιρό” για παιδιά ηλικίας 2,5-5,5 ετών.

2016-12-28_120204

Advertisements